top of page

Visie & missie van

Be Louder

Hai!
Welkom bij Be Louder - female empowering images.
Mijn naam is Gabrielle de Kok en ik ben oprichtster art-director en fotograaf bij Be Louder.

Be Louder Facts​

  • Be Louder heeft als missie een zo divers en inclusief mogelijk vrouwbeeld neer te zetten.

  • Be Louder staat voor jezelf meer uitspreken en laten zien!

  • Be Louder werkt met en voor vrouwen.

Echte girlpower dus.

 

Waarom ben ik Be Louder gestart? Kijk de video en lees mijn visie op het huidig vrouwbeeld.

 

Is het huidig vrouwbeeld in de media representatief voor deze tijd? Ik vind van niet!

 

Als kleine vrouw met rondingen, wist ik al van jongs af aan: 

Ik zou nooit model kunnen worden. Maar waarom niet? Omdat er in de modewereld nog steeds een schoonheidsideaal heerst van lange, slanke en vooral rechte dames.

Die een blank canvas vertegenwoordigen en als een kleerhanger fungeren, Maar een mooi gezicht, zelfverzekerde lichaamstaal of een killer attitude zijn net zo bepalend en misschien zelfs wel belangrijker op foto's.

Het schoonheidsideaal ideaal wordt door de mode industrie zelf in stand gehouden, door vast te houden aan vereiste maten, sample sizes en keuze voor vaak dezelfde soort modellen.

 

Ik onderzoek door middel van mijn fotografie wat er nodig is om het huidige vrouwbeeld te beïnvloeden en hoe ik  zelf als vrouwelijke beeld maker een bijdrage kan leveren aan een meer divers en inclusief vrouwbeeld.

De behoefte aan multi-dimensionale vrouwen in beeld is groot.  Een groot percentage van de vrouwen ziet zichzelf niet terug op beeld en kan zichzelf dus niet identificeren met de vrouwen in de media. 

Naast diversiteit in lichaamstype en huidskleur ontbreekt  het ook aan diversiteit van soorten vrouwen, beroepen en ook de manier van afbeelden is vrijwel hetzelfde:  Sexy of passief, terwijl mannen juist veel meer als actief worden neergezet. 

Juist die multi-dimensie; de complexe uitersten die vrouwen in zichzelf kunnen ervaren als bijvoorbeeld van zowel mode, maar ook van survivelen kunnen houden zijn essentieel om te tonen. Een supervrouw laten zien met al haar krachten is goed, maar niet goed genoeg. Het is tijd om de vrouw opnieuw en vooral veelzijdig neer te zetten.


Met mijn foto’s beïnvloedt en verruim ik het vrouwbeeld van binnen uit. Door zoveel mogelijk soorten vrouwen op een eerlijke en opvallende manier te tonen,  zet ik een vrouwbeeld neer dat zich richt op  acceptatie, complexiteit en de echtheid van de vrouw.

Bekijk mijn voorstel video en kom alles te weten over mij als fotograaf, mijn visie, missie en werkwijze voor Be Louder
Schermafbeelding 2020-07-24 om 14.41.54.
Photo by By Maren photography

Be Louder,  Gabrielle

"FOTOGRAFE GABRIELLE DE KOK SCHIET DE NIEUWE NORM VOOR VROUWEN IN DE MODERNE BEELD(POP)CULTUUR" 

 

 © versdenkers.nl 

bottom of page